Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Protest zubara zbog smanjenja plate za trećinu

Umesto da ispoštuje presudu Ustavnog suda kako bi se izjednačile plate stomatolozima koji rade na tržištu i onima koji plate dobijaju od Fonda, Dom zdravlja doneo je novi pravilnik prema kom su svim zubarima plate smanjene za oko 30 odsto.

Novo ruho za 20 gradskih ulica

Bez mogućih problema sa slabim pritiskom vode i havarija zbog pucanja starih cevi, od ove godine bi trebalo da budu stanovnici dvadesetak ulica u gradu u kojima je dotrajala vodovodna i kanalizaciona mreža.

Škole otvaraju vrata za buduće prvake

Upris budućih prvaka u osnovne škole počinje 1. aprila, do kada pojedine škole u gradu organizuju "Dan otvorenih vrata", kada roditelji i sadašnji predškolci mogu da ih posete kako bi se upoznali sa uslovima upisa, pripremom za polazak u školu, ali i videli u kakvim uslovima rade.

Otac Monike Seleš dobija ulicu?

Gradska komisija za nazive delova naseljenih mesta razmotriće u četvrtak predlog da se jedna ulica u Novom Sadu nazove po Karolju Selešu, ocu teniserke Monike Seleš.

FK Vojvodina: Plasman u finale je obaveza

Trener fudbalera Vojvodine Dejan Vukićević rekao je da će njegova ekipa u prvi polufinalni meč Kupa sa Borcem ući bez kalkulacija, sa ciljem da dođe do pobede koja će joj olakšati revanš u Novom Sadu.

Društvo matematičara: Komisija nije vređala učenika

Nesvakidašnji skandal na državnom takmičenju iz matematike za srednjoškolce u Novom Sadu, kada je zbog navodnog verbalnog napada članova komisije na 16-godišnjeg učenika pozvana i policija, izazvao je burne reakcije javnosti, a u Društvu matematičara Srbije, kažu da su optužbe na njihov račun potputno neosnovane.

Obezbeđenje izbacilo roditelje iz škole

Obezbeđenje Osnovne škole "Jožef Atila" izbacilo je prošle nedelje roditelje đaka prvaka sa roditeljskog sastanka zbog, kako su im saopštili, "aninomne dojave da se u školi održava nelegalna tribina".